Societate modernă ?

Am impresia că aceste două cuvinte există în România numai în dicționar, sau în demagogiile penibile ale politicienilor care vor să ne ia de proști atunci când ne spun prin discursurile lor emancipate cum că lor le pasă de „țărișoara” care stă să moară, deși ei în spatele scenei ne vând patria ca la tarabă.

Iar noi, „boborul”, nu facem nimic. De ce ? Păi, de ce am face ? Tu nu vezi ? Și-a arătat zbăvoranca podoabele la teveu’! Ce contează că economia României este într-o situație mai gravă decât a Greciei? Ce contează că țara noastră nu are clasă politică ? Ce contează că imaginea României este știrbită de tot felul de scandaluri internaționale ? Ce contează că nivelul de trai din România a ajuns să fie unul din cele mai joase din Europa ? Nu, domnule. Avem alte chestii mai importante de văzut.

image

Nu pun link pentru că mă scârbesc. Însă poza din stânga este un print-screen de pe pagina Evenimentul Zilei. Care, vorba aia, este un trust media independent, serios, care se presupune a fi „cel mai bun portal de știri”, cum zic ei.

Păi dacă pe cel mai bun portal de știri se pun asemenea mizerii, ce pretenții să mai am de la celelalte glume de televiziuni „serioase”, ca de exemplu Antena 3 sau Realitatea TV?

Nu credeți că ar cam fi timpul să lăsăm prostiile, și să ne apucăm de treabă ? Nu e ca și cum nu am avea nimic de făcut. Avem o clasă politică ce fură chiar și de unde nu se poate fura. Suntem singura țară care crește taxele în plină criză. Suntem singura țară care practic izgonește toți investitorii străini. De la domnul Mihai Giurgea citire:

                         In 2012, au plecat din România 4.681 de firme cu capital străin. Capital social pierdut: 500 de milioane de euro.

Spuneți-mi și mie în ce țară asta nu este o problemă. Spuneți-mi și mie ce altă țară mărește taxele și îngreunează viața firmelor, și implicit, a angajaților (aici mă refer la angajații din privat, cei care aduc cu adevărat bani) în plină criză.

Și problema nu ar fi chiar atât de gravă, dacă măcar statul ar putea să își managerieze măcar companiile de stat. Dar nici măcar asta nu face bine! CFR este în faliment (drum București – Constanța 6 ore ? Serios ?) deși infrastructura feroviară este prioritatea 0 în ceea ce privește transportul industrial de mărfuri, în afară. Iar de sistemul de învățământ, de sistemele birocratice române, de miliardele de hârtii și de aprobări nici nu mă apuc să vorbesc. Poate într-un alt post.

Avem nevoie de o trezire a conștiinței sociale. Avem nevoie de destui oameni care să refuze să mai regurgiteze informație de mâna a patra. Avem nevoie de oameni care să gândească informația din jurul lor, nu să o accepte ca atare. Avem nevoie de oameni care pun moralul mai presus de senzațional. Avem nevoie de masa critică de oameni care să se ridice și să spună: „România nu-i manea!”

P.S.: Mi se pare amuzant că EVZ are o campanie numită „Schimbă România”. Desigur, este un buton mic și pricăjit care te duce la o listă de articole. Însă podoabele zăvorancei sunt în prim plan.


Un comentariu

  1. Teoretic invenstiile in linia feroviara Bucuresti – Constanta s-au facut si se fac in continuare. Pe scurt, pe hartie cel putin, linia a fost modernizata ca trenurile sa mearga cu o medie de 160 de km/h. Ce se intampla in realitate? Hotii de fier vechi care fura din linie. Ma rog, acum nu zic ca or lucra mana in mana.


Lasă un comentariu